Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De Thursday Night Live! serie For the Record onderzoekt vormen van representatie in populaire video's. Na Reading Donald: This is America en Reading Justin (and the Superbowl), werd tijdens Reading Apeshit de videoclip Apeshit van The Carters onderzocht. De choreografie en geselecteerde werken uit de collectie van het Louvre vormden de basis voor een debat over vormen van representatie, performance en dekolonisatie van culturele instellingen. Op 31 januari 2019 vindt het vierde event in de serie plaats: For the Record: Performing Gender, waarin genderrollen en feminisme in populaire videoclips aan bod komen. Deze reeks evenementen wordt gemodereerd door radio-dj en reporter Shay Kreuger.

De live-evenementen nemen de vorm aan van een publieke opnamestudio, die de vormen van productie en postproductie visualiseert die in video worden ingezet en die onze gemedieerde realiteit vormgeven. 

Het Nieuwe Instituut heeft ontwerpers en kunstenaars Koos Breen en Jeannette Schlütter voor deze serie uitgenodigd om een 'set' te ontwerpen waarin de gesprekken plaatsvinden. De gemonteerde video's van Tanja Busking zullen de basis vormen voor een voortdurende uitwisseling tussen verschillende mediaplatformen.

Marina Otero Verzier, Director of Research Katía Truijen, Senior Researcher
Vere van Gool, curator Emma Macdonald, curatorial assistant
Shay Kreuger, moderator Koos Breen, set design and graphic design Jeannette Slütter, set design Tanja Busking, film production