Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Set Stage Screen: A Situated Video Channel reflecteert op de manier waarop de stedelijke omgeving een centrale rol speelt in films en videoclips. De deelnemende kunstenaars hebben elk een persoonlijke band met de stad Rotterdam. Safiq Nasution groeide er op, Ashley Röttjers werd zich er bewust van sisterhood, Natalia Papaeva vond er haar moedertaal, Hannah Dawn Henderson herkende Manchester in Rotterdam, en Geo Wyeth & Jay Tan worstelden door haar wateren. 

Door verschillende publiek toegankelijke locaties in de stad in te zetten, proberen de kunstenaars in Set Stage Screen de kijkervaring van video’s in een ander daglicht te zetten. De rommeligheid van de stad wordt opgezocht en daagt de kijker uit om zich op een andere manier tot haar omgeving te verhouden.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Set Stage Screen is samengesteld door Metahaven en Furtado Melville in samenwerking met Het Nieuwe Instituut. Meer informatie en voor het reserveren van gratis tickets: Set Stage Screen: A Situated Video Channel

For the Record

Set Stage Screen: A Situated Video Channel is onderdeel van For the Record, een onderzoeksproject naar de politiek van hedendaagse videocultuur, gelanceerd in 2018 door Het Nieuwe Instituut. 

datum
24/09/2021
tijd
19:30 – 20:15
taal
Nederlands en Engels
 
toegang

Gratis

Marina Otero Verzier, Director of Research, Katía Truijen, Senior Researcher en Delany Boutkan, Researcher
Koos Breen en Jeannette Slütter
Koos Breen
Tanja Busking
Shay Kreuger