Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In verband met de recente ontwikkelingen rond het coronavirus is Het Nieuwe Instituut gesloten tot en met 31 maart en dit evenement geannuleerd. Houd het webmagazine van For the Record in de gaten. Daar worden de komende weken nieuwe video’s gepost en updates over wanneer en in welke vorm dit evenement alsnog zal plaatsvinden.

Als onderdeel van de serie For the Record, richt dit openingsevenement voor Set Stage Screen zich op de manier waarop lokale verhalen zich manifesteren in de audiovisuele talen en genres van hedendaagse muziekvideo's. Doordat ze op verschillende platforms circuleren, maken videoclips de werkelijkheden van hun gemeenschappen zichtbaar, waardoor er vormen van solidariteit kunnen ontstaan.

Tijdens een live radio- en videouitzending bespreken videoclipregisseurs, artiesten en onderzoekers voorbeelden uit onder andere Iran, Nederland en Nigeria. Het evenement, een samenwerking met Operator, wordt gemodereerd door Shay Kreuger en Thomas Fonville. Het vindt plaats van 19:00 tot 23:00 uur in Het Nieuwe Café, met talks van 19:00 tot 21:00 uur.

datum
19/03/2020
tijd
19:00 – 23:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis evenement
 

Installatie

Deze avond markeert de opening van de installatie Set Stage Screen: Realities of Postproduction. Het project onderzoekt hoe hedendaagse video's een publieke ruimte vormen voor activisme, commercie en emancipatie. Populaire video’s maken maatschappelijke kwesties en verhoudingen zichtbaar, maar stellen tegelijkertijd alternatieve werkelijkheden voor. De installatie kijkt naar de technologieën, het ruimtelijk ontwerp en vormen van representatie in videoclips en live events, en wordt geactiveerd door publieke programma’s en live videoproducties. Te zien in Het Nieuwe Instituut van 19 maart tot en met 28 juni 2020.

Marina Otero Verzier, Director of Research Katía Truijen, Senior Researcher
Vere van Gool, curator Emma Macdonald, curatorial assistant
Shay Kreuger, moderator Koos Breen, set design and graphic design Jeannette Slütter, set design Tanja Busking, film production