Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Sommige videoclips maken de dagelijkse werkelijkheid van lokale gemeenschappen zichtbaar en verspreiden de specifieke leefomstandigheden van deze gemeenschappen via online platforms over verschillende werelddelen. In tijden van Covid-19, lockdown en thuisquarantaine draagt de informatie uit videoclips bij aan solidariteit en collectiviteit die (lands)grenzen weet te overstijgen. Dit liveprogramma gaat over de manier waarop lokale omstandigheden en veranderende opvattingen over de publieke ruimte in muziekvideo’s worden weergegeven. Daarnaast wordt ingegaan op hoe fandoms en online gemeenschappen met de huidige situatie omgaan en welke manieren van videoproductie er mogelijk zijn in de anderhalvemeter-samenleving. 

Tijdens de live radio- en video broadcast bespreken regisseurs, kunstenaars en onderzoekers voorbeelden uit Rotterdam en andere plekken. Dit evenement is een samenwerking met de Rotterdamse online radiozender Operator en wordt gemodereerd door Shay Kreuger

Sprekers 

Katayoun Arian (onderzoeker, curator en schrijver), Marguerite van den Berg (Associate Professor Sociologie, Universiteit van Amsterdam), Massih Hutak (schrijver en rapper) en Tim Wes (artiest en saxofonist).

Programma

19:00 DJ set Operator
19:30 Start programma
20:45 DJ set Operator 

datum
11/06/2020
tijd
20:00 – 22:00
taal
Engels
 
toegang

Gratis

Marina Otero Verzier, Director of Research, Katía Truijen, Senior Researcher en Delany Boutkan, Researcher
Koos Breen en Jeannette Slütter
Koos Breen
Tanja Busking
Shay Kreuger