Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut is onderdeel van de Porto Design Biennale 2021 (PDB’21) met For the Record: The Politics of Design in Music Video, een tweedaags workshop- en lezingenprogramma op 23 en 24 juli. Deelnemers voor het workshopprogramma kunnen zich nu aanmelden.

Lezingen en workshop

Op 23 juli worden tijdens het publieksevenement For the Record: The Politics of Design in Music Video kunstenaars, ontwerpers, filmmakers en het publiek uitgenodigd om te reflecteren op recente muziekvideo's van de Portugese kunstenaars Vasco Mendes (regisseur van muziekvideo's en films), Maria Reis (kunstenaar en muzikant) en Sara Graça (kunstenaar en ontwerper) van Cafetra Records, en Sreya (kunstenaar en muzikant). Lees meer over de kunstenaars.

Op 24 juli vindt een workshopprogramma plaats in Casa da Arquitectura in Matosinhos, van 11.00 tot 18.00 uur. Tijdens de workshop bespreken kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, muzikanten en andere deelnemers de rol van design in muziekvideoproducties gezien vanuit verschillende thematische invalshoeken - ensceneringen, stedelijke verbeelding, circulatietechnologieën. Daarnaast worden ze uitgenodigd om bij te dragen aan het online onderzoeksplatform fortherecord.video, dat later in 2021 gelanceerd zal worden. Tijdens het eerste deel van de workshop zal een internationale groep onderzoekers en bijdragers aan het For the Record project op afstand een aantal case studies bespreken, waarna de deelnemers worden uitgenodigd om nieuwe video playlists te ontwikkelen, of annotaties te maken bij bestaande playlists. Met presentaties van Rawad Baaklini, Erick Fowler, KM Works, Fope Ojo, Luisa Sol en Jordi Viader Guerrero.

Aanmelden

Meld je nu aan voor het tweedaagse workshopprogramma door een korte motivatiebrief te sturen naar fortherecord@hetnieuweinstituut.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Lunch is inbegrepen, en deelnemers worden verzocht hun eigen laptop mee te brengen.

datum
23/07/2021
tot
24/07/2021
taal
Engels
 

For the Record

For the Record documenteert en reflecteert op de technologieën, ruimtelijk ontwerp en vormen van representatie in video cultuur en live events en gebruikt publieke programma’s en videoproductie als onderzoeksmethode. For the Record is een live, collectief onderzoek, waar in zowel lokale als wereldwijde thema’s in videocultuur worden onderzocht door het team, samen met het publiek en een breed netwerk aan set- en stage ontwerpers, architecten, kunstenaars, filmmakers, muzikanten, choreografen, media producenten, onderzoekers en organisaties.

Marina Otero Verzier, Director of Research, Katía Truijen, Senior Researcher en Delany Boutkan, Researcher
Koos Breen en Jeannette Slütter
Koos Breen
Tanja Busking
Shay Kreuger