Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Live-editie van For the Record over de videoclip als een gemeenschappelijke plek voor consumentisme, activisme en emancipatie, in samenwerking met online radiostation Operator.

In deze radio- en video-uitzending via het Rotterdamse station Operator belichten gasten als de Amerikaanse kunstenaar Charm La’Donna, danscollectief OWORO uit Lagos en architect en theoreticus Dele Adeyemo het onderwerp van videoclips als plekken voor (zelf)organisatie en politiek-maatschappelijke strijd.

De gesprekken en performances van Music Video as Collective Space vinden plaats in het kader van For the Record, een langlopend onderzoek naar de technieken, de beeldtaal en het activistische of emancipatoire potentieel van hedendaagse muziekvideo’s, en valt samen met de programmering rond G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children, een installatie van kunstenaarscollectief The Ummah Chroma.

datum
30/01/2020
tijd
15:00 – 20:00
taal
Engels
verder deze avond

15:00-16:00 For The Record: Interview met Charm La’Donna

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30-21:00 Matter Prospecting Ocean

20:00-22:00 BNO IMG LAB: Fashion

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

GEANNULEERD

Marina Otero Verzier, Director of Research Katía Truijen, Senior Researcher
Vere van Gool, curator Emma Macdonald, curatorial assistant
Shay Kreuger, moderator Koos Breen, set design and graphic design Jeannette Slütter, set design Tanja Busking, film production