Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Deze editie van For the Record onderzoekt digitale subculturen door de lens van K-pop and K-drama fandoms. 

datum
09/05/2019
tijd
20:00 – 21:30
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats.

19:00-21:00 Guest Programme Interactiemilieus en het vormgeven van innovatie

19:30-22:00 Guest Programme Vice Versa

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

K-pop – of de Hallyu wave – heeft zich in de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een internationaal populair fenomeen. Het genre zet zich zowel af tegen westerse media als tegen conservatieve Koreaanse traditionele cultuur. Aan de hand van iconische K-popvideo's bespreekt dichter, essayist en redacteur Momtaza Mehri hoe jonge Oost-Afrikaanse vrouwen zich tot K-popcultuur verhouden. Daarbij gaat ze in op de onderlinge verbondenheid van digitale subculturen van de jaren 2000 tot nu. Respondenten zijn Natalie Nzeyimana en Juha van ‘t Zelfde. De bijeenkomst wordt gemodereerd door radio-dj, reporter en gastvrouw Shay Kreuger. 

Momtaza Mehri

Momtaza Mehri is dichter, essayist en meme-archivaris. In 2018 was ze een van de winnaars van de Brunel International African Poetry Prize. Haar werk is gepubliceerd in tijdschriften als Granta, Artforum, Poetry International, Vogue en Real Life Mag. Mehri is de Young People’s Laureate for London en columnist voor Open Space, het platform van het San Francisco Museum of Modern Art. Haar boek Sugah Lump Prayer verscheen in 2017. 

Mehri's essay On Hallyu & Halimos; The Evolution of Somali K-pop Fandom is hier terug te lezen (in het Engels).

For the Record

Dit programma is onderdeel van de serie For the Record, een onderzoeksproject naar technologie, ruimtelijk ontwerp en vormen van representatie in hedendaagse videocultuur. De avond vindt plaats in een publieke opnamestudio en maakt vormen van (video)productie en postproductie zichtbaar die onze bemiddelde werkelijkheid vormgeven.

Thursday Bite 

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Marina Otero Verzier, Director of Research, Katía Truijen, Senior Researcher en Delany Boutkan, Researcher
Koos Breen en Jeannette Slütter
Koos Breen
Tanja Busking
Shay Kreuger