Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Doordat de manier waarop lichamen zich door de publieke ruimte bewegen zo nauw verbonden is met de manier waarop ras, seksualiteit en gender in media en populaire cultuur worden weergegeven, kan choreografie fungeren als ‘wapen’ voor de beoefening en verspreiding van activisme en emancipatie.

La’Donna’s choreografie is te zien geweest op de meest gerenommeerde podia ter wereld, waaronder die van de Grammy's en de Academy Awards. Ze werd internationaal erkend toen zij in 2019 de VMA voor Beste Choreografie in de wacht sleepte voor de videoclip bij Con Altura van Rosalía. La'Donna verzorgde de choreografie van de spraakmakende show van Kendrick Lamar op de Grammy's van 2018, waarbij ze zelf ook een hoofdrol speelde als de enige vrouwelijke danser in de performance. Charm La'Donna heeft onder meer bijgedragen aan optredens van artiesten als Selena Gomez, Dua Lipa, Pharell Williams, Britney Spears, 6lack, Meghan Trainor, Ella Mai en vele anderen.

Hoofd Research van Het Nieuwe Instituut Marina Otero Verzier leidt het gesprek.

Dit event vindt plaats in het kader van For the Record, een langlopend onderzoek naar de technieken, de beeldtaal en het emancipatoire of activistische potentieel van hedendaagse muziekvideo’s, en valt samen met de programmering rond G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children, een installatie van kunstenaarscollectief The Ummah Chroma. Zoals er in dit interview met Charm La'Donna wordt stilgestaan bij choreografie in video's en op het podium, gaan andere experts op 23 januari 2020 in gesprek over de rol van set-,decor- en podiumontwerp in For the Record: Staging Realities.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
30/01/2020
tijd
15:00 – 16:00
taal
Engels
verder deze avond

15:00-20:00 For The Record: Music Video as Collective Space met Operator

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30-21:00 Matter Prospecting Ocean

20:00-22:00 BNO IMG LAB: Fashion

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Dit evenement is geannuleerd

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Marina Otero Verzier, Director of Research Katía Truijen, Senior Researcher
Vere van Gool, curator Emma Macdonald, curatorial assistant
Shay Kreuger, moderator Koos Breen, set design and graphic design Jeannette Slütter, set design Tanja Busking, film production