Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens dit event wordt de video This is America van Donald Glover, ook wel bekend als Childish Gambino, aan een onderzoek onderworpen. Referenties uit de video liggen aan de basis van een debat tussen wetenschappers, kunstenaars en journalisten over de status van racisme en het gebruik van propaganda in het hedendaagse Amerika. Met Esperanza Denswil, Malique Mohamud, Marina Otero, Rob Schröder en Melanin Kris. Moderatie door Shay Kreuger.

datum
07/06/2018
tijd
19:30 – 21:00
taal
English
verder deze avond

Pop-in expo: Eduard Böhtlingk

Thursday Bite: 18:00 - 19:30

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Shay Kreuger

Shay Kreuger is een radio-DJ bij FunX, verslaggever en presentatrice uit Rotterdam. Ze presenteert evenementen, festivals en conferenties zoals North Sea Jazz, Battle of Drums, Afrovibes en Festivan Classique. Ze werkte als presentator/producer bij Radio Stanvaste, als stagemanager bij het Afrique-Carib Festival en als theaterdocente op onder andere middelbare scholen.

Rob Schröder

Rob Schröder is een Nederlands schrijver, grafisch ontwerper en documentairemaker. Hij was de oprichter van Wild Plakken, een politiek-activistisch designcollectief dat onder andere werkt in opdracht voor culturele instellingen. Hij doceerde aan de Gerrit Rietveld Academie en is een van de oprichters van het Sandberg Instituut. Als documentairemaker werkte hij onafhankelijk en in opdracht aan films en programma's. In 2018 presenteert Schröder samen met Metahaven de film Possessed.

Steve Bannon: A Propaganda Retrospective

Nu te zien in Gallery 3: Steve Bannon: A Propaganda Retrospective. Kunstenaar Jonas Staal presenteert het eerste retrospectief van de films en het culturele en politieke werk van Stephen K. Bannon.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Marina Otero Verzier, Director of Research, Katía Truijen, Senior Researcher en Delany Boutkan, Researcher
Koos Breen en Jeannette Slütter
Koos Breen
Tanja Busking
Shay Kreuger