Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2019
28
Sep

For the Record: Designing Realities onderzoekt de politiek van production design in populaire videoclips tijdens het Nederlands Film Festival. Aan de hand van recente video’s van onder andere Janelle Monáe wordt gediscussieerd over de rol die set- en modeontwerp speelt bij de vorming van een (politiek) wereldbeeld.

2019
31
Jan

For the Record: Performing Gender onderzoekt gender-rollen en feministische posities in populaire muziekvideo's. Iconische video's van Madonna en Prince en recente video releases van onder andere  Sevdaliza vormen de basis voor een debat over de performance van gender, waarbij wordt ingezoomd op de rol van cinematografie en het optredende lichaam van de artiest. De avond wordt gemodereerd door radio-dj en host Shay Kreuger. Met sprekers als Eliza Steinbock (Assistent Professor Cultural Analysis aan de Universiteit van Leiden), Emmanuel Adjei (film director en visual artist) en Gabriel A. Maher (ontwerper). 

 

2018
01
Dec
01/12/2018 – 07/12/2018
 

Van 1 tot en met 7 december 2018 reist For the Record naar Lower Manhattan in New York, voor Screen Spaces, a geography of moving image. Nederlandse ontwerpers, kunstenaars, denkers en filmmakers worden uitgenodigd voor een uitwisselingsprogramma, waarbij verschillende locaties in de stad worden getransformeerd tot sets, expositie- en gespreksruimten.

2018
25
Okt

Verschillende deskundigen nemen de videoclip bij het nummer Apeshit van The Carters (beter bekend als Beyoncé en Jay-Z) onder de loep. De choreografie en de kunstwerken uit de collectie van het Louvre die in de video te zien zijn, vormen het uitgangspunt voor een debat over vormen van representatie, performance en de dekolonisatie van culturele instellingen. Met Davide Bellotta (danser en choreograaf), Imara Limon (curator bij Amsterdam Museum) en Nathalie Hartjes (directeur Showroom MAMA). Moderatie door Shay Kreuger. Dit event is onderdeel van de serie For the Record, een onderzoeksproject naar technologie, ruimtelijk ontwerp en vormen van representatie in de hedendaagse video cultuur.

2018
07
Jun

Tijdens dit event wordt de video This is America van Donald Glover, ook wel bekend als Childish Gambino, aan een onderzoek onderworpen. Referenties uit de video liggen aan de basis van een debat tussen wetenschappers, kunstenaars en journalisten over de status van racisme en het gebruik van propaganda in het hedendaagse Amerika. Met Esperanza Denswil, Malique Mohamud, Marina Otero, Rob Schröder en Melanin Kris. Moderatie door Shay Kreuger.

Marina Otero Verzier, Director of Research Katía Truijen, Senior Researcher
Vere van Gool, curator Emma Macdonald, curatorial assistant
Shay Kreuger, moderator Koos Breen, set design and graphic design Jeannette Slütter, set design Tanja Busking, film production